© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Duretti Ashrak

Waar gaat je fotoserie over?
De serie Lifeguards gaat over de reddingsbrigade in Noord-Holland, die zich bezighoudt met het bestrijden van de verdrinkingsdood. Ze werken hard voor hun missie: meer veiligheid in, op en langs het water.

Hoe komt het thema passie en liefde terug in je foto-expo?
De meeste mensen die werken bij de reddingsbrigade in Callantsoog zetten zich in als vrijwilliger. Ze vinden het redden van mensenlevens het belangrijkste wat er is. Ze hebben veel met elkaar meegemaakt, dat versterkt hun band. Sommigen werken al veertien jaar bij de reddingsbrigade. Ik vond het mooi om te zien dat het werk veel aandacht en focus vereist, en dat zij veel meer doen dan ik dacht. Ik heb veel respect gekregen voor de mensen van de reddingsbrigade.

Hoe is jouw passie voor fotografie het afgelopen half jaar gegroeid?
Ik heb het afgelopen jaar veel nieuwe dingen geleerd en ik ben ook deels over mijn angst heen gekomen. Zoals afstappen op mensen die ik wilde fotograferen voor een opdracht of contact leggen met een opdrachtgever.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie vooral uit de app Pinterest vandaan. Ik scroll vaak door onderwerpen die mij interesseren. Daarnaast raak ik vaak geïnspireerd door gesprekken te voeren met vrienden en familie; hierdoor kom ik zelf weer op nieuwe ideeën.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top