© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Jochem Boxem

Waar gaat je fotoserie over?
Boeren krijgen het steeds zwaarder te verduren. Door aangepaste wet- en regelgeving rondom stikstof, de veestapel of het melkquotum, lijkt het voor boeren bijna niet meer rendabel te zijn om het bedrijf draaiende te houden. Met deze serie wil ik, naast een beetje nostalgie, de passie waarmee de boer iedere dag bezig is om voor de dieren te zorgen en alles draaiende te houden, laten zien. De boerderij is geen negen tot vijf baan en de boeren zetten hun bedrijf, dieren en familie altijd op de eerste plaats.

Hoe is jouw passie voor fotografie gegroeid het afgelopen half jaar?
Het afgelopen halve jaar heeft mij veel gegeven met betrekking tot fotografie. In een half jaar ben ik meer in liefde gevallen met het proces van fotograferen. De bijzondere plekken waar je binnenkomt met een camera en het hele proces naar aanloop van een groot project.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit de verhalen om mij heen. Wat maakt een verhaal zo bijzonder, welk gevoel geeft dit verhaal mij. Dat probeer ik vast te leggen in mijn fotografie. Daarom fotografeer ik het liefste mensen. Iedereen heeft een eigen verhaal en het vastleggen daarvan vind ik het mooiste dat er is.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top