© All rights reserved. Powered by VLThemes.

AstridvanLenthe_Jos-3

JOS

Astrid van Lenthe

Jos, een jongen van 25 jaar met een beperking. Jos heeft N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel). Hij woonde de eerste jaren van zijn leven bij zijn ouders: Jolanda en Bart, samen met zijn broertje Bas en zus Paula. Doordat Jos veel zorg nodig heeft, is hij uit huis gegaan en heeft hij in verschillende huizen gewoond. Nu woont hij samen met zeven andere bewoners in een ‘begeleid wonen huis’. Hier krijgt hij alle extra zorg die hij nodig heeft. Daarnaast komen zijn ouders wekelijks langs en gaat Jos regelmatig een dag naar hen toe. Aan liefde geen gebrek.

Jos heeft speciale schoenen, zodat hij meer steun heeft tijdens het lopen.

Jos en één van zijn begeleidsters Anne. 

Jos is erg geliefd bij de begeleidsters.

Jos woont samen met zeven andere bewoners. Eén van hen is Michel.

Jos is goed voor de natuur, want elke peuk die op de grond ligt wordt opgeraapt met zijn afval prikker. 

Jos heeft het zwaar tijdens corona;, de eerste drie maanden mocht zijn familie niet bij hem langs komen. Jos begreep niet waarom. Hij vroeg wel eens: “houden ze nog wel van mij?”, Dit vonden de begeleiders zo erg om te horen, dat zijn familie toch langs mochten komen, maar dan alleen in Jos zijn eigen kamer. Zijn ouders hebben uitgelegd dat het door corona komt waardoor niet alles mogelijk is, en dat het op een gegeven moment weer over is. Daarom roept Jos vaak tegen iedereen “alles goed komen”. Nu mag Jos ook weer bij zijn ouders op bezoek. Jos is dol op zijn ouders, zijn zus en broertje. Het liefst helpt hij in de tuin bij zijn vader, of trapt hij een balletje. Daarnaast houdt hij ook graag zijn omgeving schoon.

Jos met zijn ‘broertje’ Bas.

Bas is nog de enige van de kinderen die thuis woont bij zijn ouders.

Jos vindt het geweldig om naar Filipe’s Barbershop te gaan en zijn haar daar te laten knippen. Zijn zus Paula is goed bevriend met Filipe. 

Er is sinds kort een nieuw familielid, konijn Hendrik Pluis. 

Paula is de twee jaar oudere zus van Jos. Zij is sinds een paar jaar uit huis.

Jos helpt graag een handje mee met de klusjes thuis bij zijn ouders. Daarnaast houdt hij ook van een spelletje.

'Alles goed komen'

- Jos

Top