© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Natuurlijk wonen

Roseanne de Heer

In Alkmaar wonen Caroline, Manfred en Lola samen met hondje Jul en kat Luci in een tiny house. Inmiddels wonen ze al twee jaar tiny nadat ze hun huis in Den Haag hebben verkocht. Naast tiny, woont het gezin ook offgrid. Dit betekent dat ze niet aangesloten zijn op elektriciteit, water, het riool en andere standaard voorzieningen. Dat maakt het leven in een tiny house extra leuk en uitdagend. Carolien en Manfred staan in verbinding met de natuur en zijn continu op zoek naar creatieve oplossingen om te leven met wat de natuur hun geeft.

De moestuin

Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, hebben ze een moestuin en kippen. Toch wordt er veel voedsel in de supermarkt gehaald. 

Water

Regenwater wordt opgeslagen in grote vaten achter het huis. Dit wordt goed gefilterd, zodat het drinkbaar is. In droge periodes wordt er water bijgehaald en de planten krijgen water uit de sloot.

Water wordt meerdere malen gerecycled, voordat het aan de wordt plantjes gegeven.

Energie

Energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Om hier zo zuinig mogelijk mee om te gaan, hebben ze een houtkachel en doen ze regelmatig de was bij een wasserette.

“Tiny house betekend voor ons meer tijd voor elkaar, bewust leven en leven van wat je nodig hebt. Meer buiten zijn, minder spullen. Meer leven.”

Top