© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Ondernemende Jongeren

Marjolein Roerig

Ondernemende Jongeren

Tegenwoordig starten steeds meer jongeren een eigen bedrijf. Zo ook Manuel Grün en Tom Kellendonk. Manuel heeft de foundation BeMore opgericht voor zelfontwikkeling van studenten. Tom doet alles wat met video en film te maken heeft en verzorgt ook livestreams. Deze jongeren studeren daarnaast ook nog en zijn dus alles behalve de standaard feestende en luie student. In deze fotoserie zal  je dan ook de ondernemende, maar ook de studenten kant zien. 

Tom Kellendonk

Student

De 24-jarige Tom Kellendonk woont in het prachtige dorpje Nieuwolda in Oost-Groningen en studeert Communicatie & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool. Op dit moment zit hij in het bestuur van Studievereniging KIC. Hij vervult hier de functie Extern Coördinator. 

Hij vindt het heerlijk om na een drukke dag terug te komen in het dorpje waar hij is opgeroeid en te genieten van de rust. Naast studeren heeft hij sinds twee jaar een eigen bedrijf waarbij hij video’s maakt en livestreams verzorgt. Naast zijn drukke leven is hij heel sociaal en maakt dan ook overal een feestje van!

‘‘Ik houd ervan om herinneringen te verzamelen en kan elke keer weer van genieten als ik ernaar kijk.’’

Ondernemer

‘’Mijn vader is echt één van mijn grootste fans en brengt dan ook vaak de nodige spullen 1,5 uur heen en 1,5 uur terug.’’

”3, 2, 1, en we zijn live!”

Zijn passie voor video’s maken is ontstaan, in zijn jongere jaren, toen hij zich moest vermaken met zijn vrienden in het dorpje Nieuwolkda. Op de middelbare school zijn ze begonnen met wat kleine opdrachten. Dit werden er steeds meer en meer. Tijdens de minor Medialism, waar hij een documentaire heeft gemaakt over Chernobyl, werd zijn passie voor video en techniek weer aangewakkerd.

‘‘Als ondernemer werk je gewoon knetter hard. Ik kan elk jaar de nieuwste iPhone kopen, maar daar werk ik wel 60 uur per week voor.’’

Samen met Mart Verstraete verzorgt hij de technische kant van livestreams en maakt hij video’s/films. Het aantal livestreams is sterk toegenomen door corona. Zo kon hij door middel van de livestreams, bedrijven dichter bij de mensen laten komen. Tom werkt heel hard en dat kan soms best zwaar zijn, maar de toffe projecten en locaties waar hij komt overtreffen de zware elementen. 

Manüel Grün

Student

De 24-jarige Manuel Grün is een student International Business aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ook woont hij midden in het centrum van Groningen. Naast studeren is hij heel sportief en houdt hij van uitdagingen en nieuwe dingen leren! Twee jaar geleden is hij de foundation BeMore begonnen voor zelfontwikkeling van studenten.

”Ik vind het heerlijk om even een boek te pakken en op mijn favoriete plekje in mijn kamer te relaxen.”

Manuel zit nu in zijn derde jaar van zijn HBO en loopt het moment dan ook 30 uur in de week stage. Daarnaast werkt hij minimaal nog 30 uur voor BeMore. Om tot rust te komen, vindt hij het heerlijk om een boek te lezen of te mediteren.

Ondernemer

”Ik krijg heel veel energie van de dingen die ik doe maar soms is het best veel. Afgelopen zondag was ik ook op kantoor. Dan werk is 6 dagen in de week. ”

Samen met Fran Palakaj is Manuel twee jaar geleden de foundation BeMore begonnen dat gefinancierd wordt door Hanze Student Support. Het is ontstaan uit eigen interesse om je als student verder te ontwikkelen. BeMore is er op het vlak waar je op school niet voor wordt opgeleid. Namelijk; het ontwikkelen van jou als persoon. BeMore organiseert workshops en er is elke maand een challenge en een lezing. Meer dan twee jaar later is het een community van meer dan 200 mensen en zijn ze van plan hun ideeën verder te ontwikkelen. Manuel is penningmeester en daarnaast helpt hij met de organisatie en het plannen van de evenementen.

”Om tot rust te komen mediteren we kort voor de vergadering.”

Met dank aan: Tom kellendonk & Manuel Grün
Gefotografeerd door: Marjolein Roerig
Top