© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Sakina

Remi Luesink

Sakina (18) woont op een groep sinds haar vijfde. Zij heeft al vaak van groep gewisseld en al vele begeleiders gehad. Zij vertelt wat er anders is aan het wonen op een groep ten opzichte van thuis wonen; er zijn vaak nieuwe begeleiders, je moet al van kleins af aan je eigen was doen en je hebt een bedtijd waar ze je aan houden. Op de groep waar zij nu verblijft, heeft zij het naar haar zin. De begeleiding is fijn en ze is bevriend met veel groepsgenoten die zij al vanuit andere groepen heeft leren kennen.
Elke week is er op het bord te zien wie er in de ochtend, avond en tijdens het slapen aanwezig zijn. Elke keer gaan er weer medewerkers weg en komen er weer nieuwe bij. Dat geldt ook voor haar groepsgenoten, zo zit ze de ene keer op een leuke groep en de andere keer op een wat moeilijkere groep. Ze heeft wel geleerd hoe zij het voor haarzelf op de groep het naar haar zin kan maken, zo houdt ze van buitenactiviteiten, creatief bezig zijn of televisie kijken.
Ze heeft een eigen sleutel voor haar kamer, deze neemt zij altijd met haar mee. Elke week moet zij een aantal klusjes in het huis doen, waaronder pannen afwassen, koken en haar eigen was doen. De dingen die voor haar anders zijn aan het wonen op een groep is vooral de bedtijd waar zij zich aan moet houden en de manier waarop je leert om zelfstandig te worden. Zo leer je in stappen om alleen naar het centrum te kunnen fietsen. De begeleiders van de groep zorgen ervoor dat zij goed voorbereid wordt op haar volwassen leven.
Top