© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Annabel van der Louw

Waar gaat je fotoserie over?
Mijn beste vriendin Elise zorgt al jaren voor haar moeder Mariëtte, die kampt met de ziekte MS. Hierdoor heeft Elise soms het gevoel dat de ouder-kindrol omgedraaid is. Hoewel Mariëtte de zorg van haar dochter nodig heeft, heeft Elise ook nog steeds haar moeder nodig. In mijn fotoserie laat ik de band tussen hen zien, die gevormd wordt door hele kwetsbare, intieme momenten tussen moeder en dochter.

Wat is je persoonlijke link met je fotoproject?
Elise en ik groeiden op in dezelfde straat, twee deuren verder vonden we bij elkaar ons tweede gezin. Hierdoor ben ik ook opgegroeid met Mariëtte en heb ik haar proces in haar ziekte van dichtbij meegemaakt. Elise heb ik zien opgroeien van een kleine dondersteen met haar witblonde haren naar de meest bijzondere, sterke vrouw die ieder mens kan laten lachen, ontroeren en inspireren.

Hoe komt het thema passie en liefde terug in je expo?
In het gezamenlijke lievelingsnummer van Elise en Mariëtte ‘Last dance’ zingt Donna Summer: “I need you, by me, beside me, to guide me”. Die zin bleef in mijn hoofd galmen toen ik de fotoserie maakte. Je ziet dat ze het allebei zwaar vinden, maar toch hebben ze elkaar nodig om er doorheen te komen.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top