© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Aranka van Lindert

Waar gaat je fotoserie over?
‘Zorgvrienden’ gaat over de 27-jarige Arthur die elke dag zorg krijgt van verschillende studenten die bij hem werken namens Emile Thuiszorg. Met de hulp van deze ‘Emilers’ heeft Arthur meer regie op zijn leven gekregen. Voor de Emilers is het een verrijking op hun studentenbubbel; zij vinden het bijzonder samen met Arthur een toekomst op te bouwen. De serie laat een bijzondere samenwerking zien tussen twee totaal verschillende werelden, waarbij er meer gelijkenissen zijn dan je denkt.

Wat is je persoonlijke link met je foto-expo?
Vanwege mijn fysieke beperking krijg ik wekelijks een uurtje hulp van een Emiler met de zwaardere huishoudelijke taken. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit stukje thuiszorg is; dankzij deze hulp kan ik mijn energie voor de studie en persoonlijke ontwikkeling gebruiken. Dit zie ik ook bij Arthur terug: hij krijgt diverse ondersteuning, maar daarnaast is hij zelf ook jong, student en helpt hij anderen met de juiste studiekeuze. Voor Arthur is het fijn dat de meiden en de jongens ook in de studerende fase zit. Zelf ervaar ik dit ook zo. Het contact is heel gezellig en relaxt.

Hoe is jouw passie voor fotografie gegroeid het afgelopen half jaar?
Het vertellen van een verhaal met beeld is mij echt een nieuw ontdekte passie die goed bij mij past, hier ben ik nog meer achter gekomen. Fotografie is iets wat je uit eigen creativiteit maakt, dat voelt best kwetsbaar. Maar ik ben denk ik wel weer iets meer in mezelf gaan geloven. Net als dat ik voel dat er nog veel ruimte is voor groei, ik heb er zin in om dat aan te gaan de komende jaren.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top