© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Astrid van Lenthe

Waar gaat je fotoserie over?
Mijn fotoserie ‘Jos’ gaat over, zoals de titel al zegt, Jos. Jos is een jongen van 25 jaar met een beperking. Jos heeft N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel). Jos woonde de eerste jaren van zijn leven bij zijn ouders: Jolanda en Bart, samen met zijn broertje Bas en zus Paula. Doordat Jos veel zorg nodig heeft, is hij uit huis gegaan. Nu woont hij samen met zeven andere bewoners in een ‘begeleid wonen huis'. Hier krijgt hij alle extra zorg die hij nodig heeft. Daarnaast komt zijn familie wekelijks langs en gaat Jos regelmatig een dag naar hen toe. Aan liefde geen gebrek.

Wat is je persoonlijke link met je expo?
Mijn moeder en de moeder van Jos zijn vriendinnen. Hierdoor ken ik hem al mijn hele leven. Onze gezinnen komen geregeld bij elkaar over de vloer en we zijn allemaal rond dezelfde leeftijd. Hierdoor heb ik zijn situatie ook al vanaf het begin meegemaakt.

Hoe is jouw passie voor fotografie gegroeid het afgelopen half jaar?
Ik was altijd al dol op fotografie. Toen ik klein was pikte ik altijd de ‘grote’ camera van mijn vader, totdat ik er zelf een kreeg. Toch deed ik het veel te weinig. Nu, door met deze minor weer zo intensief bezig te zijn met fotografie, heb ik de smaak weer te pakken.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top