© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Casper Chaudron

Waar gaat je fotoserie over?
De vraag: ‘Hoe is Nederland voorbereid op overstromingen?’ staat centraal in mijn expo. Er is in Nederland heel veel water en het komt werkelijk uit alle kanten naar ons toe. De zee, de lucht en de rivieren. Wat treedt er nou in werking als het daarmee een keer misgaat? Wat is er allemaal te zien als de boel overstroomt?

Hoe komt hier het thema passie en liefde terug?
De fotoserie gaat over hoe Nederland is voorbereid op overstromingen. Het gaat dus over hoe mensen met passie beschermen wat ons lief is. Om een ramp zo klein mogelijk te houden.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Het nieuws: kranten, apps, televisie. Ik ben echt een nieuwsjunkie; ik kan niet zonder. Als ik een onderwerp tegenkom waarvan ik weet dat er nog weinig aandacht voor is geweest wil ik ermee aan de slag.

Wat is je persoonlijke link met het onderwerp van je serie?
Zeilen is een van mijn favoriete bezigheden. Het is mij sinds ik daarmee begonnen ben niet ontgaan wat een onvoorstelbare hoeveelheid water er iedere seconde van iedere minuut door Nederland heen stroomt. “Maar wat als het daarmee een keer fout gaat? Hoe wordt daarop voorbereid?”, vroeg ik me af. Op die vragen wilde ik antwoord.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top