© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Julia Menzen

Waar gaat je fotoserie over?
Mijn serie gaat over adolescenten die hun stijl op hun eigen manier met passie en liefde proberen over te brengen op anderen. Tegenwoordig zijn er zoveel jonge mensen onzeker over hun uiterlijk of de manier waarop ze zich kleden. Deze serie laat zien dat dit niet nodig is en hopelijk inspireert het anderen om dit ook gewoon te doen.

Hoe komt het thema passie en liefde terug in jouw serie?
De jongvolwassenen die ik in mijn fotoserie naar voren laat komen laten alle drie hun passie en liefde voor zichzelf en hun stijl zien. De boodschap is dat iedereen van zichzelf moet leren houden en dat ze gewoon hun zelf zouden moeten zijn.

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Tijdens deze minor ben ik erachter gekomen dat ik heel erg van straatfotografie houd. Fotografen als Vivian Maier en Peter Lindbergh inspireren mij dus ook enorm. Bij Vivian Maier hou ik heel erg van de spontaniteit en het gebruik van licht-donker contrast in haar foto’s. Peter Lindbergh gebruikt ook heel mooi licht-donker contrast in zijn foto’s. Als ik in de stad loop zie ik allerlei momenten die ik wel zou willen fotograferen, dat had ik voor deze minor nog niet zo erg.

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst?
Zoals ik hierboven heb genoemd, houd ik erg van straatfotografie. Verder houd ik ook van mode en dus ook het fotograferen van mensen met mooie kleding aan. De stijl van een persoon kan zoveel zeggen over hoe diegene is en dat vind ik heel interessant en mooi.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top