© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Marjolein Roerig

Waar gaat je expositie over?
Mijn expositie gaat over ondernemende jongeren, oftewel; studenten die naast studeren ook nog een eigen bedrijf hebben. Dit is niet wat de mensenmassa denkt van studenten. Over het algemeen denken mensen al snel ‘die studenten feesten alleen maar en hebben weinig motivatie’. Terwijl er tegenwoordig genoeg jongeren zijn die dit totaal niet zijn. Tuurlijk hoort een feestje erbij maar veel jongeren zijn heel ondernemend. Met mijn casus wil ik dus het cliché wegnemen en laten zien hoe het leven van een ondernemende jongere eruit ziet.

Wat is je persoonlijke link met je onderwerp?
Ik ben wel ook heel erg ondernemend en ik houd ervan om dingen te ontdekken en leren. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en daarmee in gesprek te gaan. Toen ik met een vriend (Tom Kellendonk) een gesprek had kwam zijn bedrijf ter sprake en dacht ik: “Dat is leuk voor mijn casus.” Hij is naast zijn eigen bedrijf ook ondernemend en doet veel. Zo ben ik dus aan dit onderwerp gekomen. Ook vond ik het leuk om nieuwe mensen te benaderen voor deze serie en met hen in gesprek te gaan over het ondernemerschap, ondanks dat het niet altijd soepel ging.

Hoe is jouw passie voor fotografie gegroeid het afgelopen half jaar? Ik ben erachter gekomen dat ik fotografie toch wel echt heel leuk vind. Al heb ik wel gemerkt dat nieuwsfotografie niet mijn ding is. Ik vind het het leukst om portretten te schieten of van events foto’s te maken. Ook vind ik bijzondere momenten waarbij je een inkijkje krijgt in wat iemand doet of wat iets inhoudt leuk. Ik heb ook een nieuwe camera gekocht zodat ik in de toekomst nog verder kan gaan met fotografie. De minor heeft mij heel erg geholpen om de technieken beter te begrijpen en ook te weten waar je over na moet denken bij schoots.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top