© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Vera Adriaanssen

Waar gaat je fotoserie over?
De fotoserie Brandweer doet veel meer gaat over de uiteenlopende werkzaamheden van de brandweer en de gespecialiseerde ploegen in Utrecht. Om vakbekwaam te blijven moeten zij regelmatig trainen aan de hand van realistische scenario’s. Ook in tijden van een pandemie moeten ze voorbereid blijven om de burgers te kunnen redden.

Hoe komt het thema passie en liefde terug in foto-expo?
Om als brandweerman of -vrouw aan het werk te gaan is passie voor het vak een must. Het werk kan gevaarlijk en uitdagend zijn en is daarom niet voor iedereen weggelegd. Een van de mooiste dingen die ik bij alle brandweerlieden heb gezien is de passie om mensen te helpen en bij te dragen aan de maatschappij. Het kameraadschap dat onderling te zien is betuigd de sterke band die ze met elkaar hebben. Ze vormen haast een familie.

Wat is je persoonlijke link met je fotoserie?
Mijn interesse naar de brandweer kwam vooral doordat deze wereld voor mij nog vrij onbekend was. Het is indrukwekkend en divers werk. Tijdens de verschillende dagen heb ik me verbaasd over wat de brandweer nog meer allemaal doet en hoe het eraan toe gaat.

Hoe is jouw passie voor fotografie gegroeid het afgelopen half jaar?
Het afgelopen halfjaar heeft een enorme golf aan bijzondere ervaringen veroorzaakt. Mijn passie voor fotografie is heel erg gegroeid en ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Fotografie heeft me op plekken gebracht waar ik normaal niet zomaar binnen zou komen, zoals bij de brandweer. Ik heb een inkijkje achter de schermen gekregen die ik nooit zal vergeten.

Profiel
Laten we verder praten

Wat vond je van mijn fotoreportage? Ik praat graag met je verder!

Top